Belépés
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini - miért fogyasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket?

Már nagyon sokan várták a tavaszt, hiszen ilyenkor kezdenek érni a szezonális gyümölcsök, amelyek nemcsak lédúsak és ízletesek, de rendkívül egészségesek is. Nemcsak egyes gyümölcsök örvendeztetnek meg bennünket, hanem már kora tavasztól ehetünk sok-s...
2024-04-16 20:38:13
10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni
... Az agyagcsere több attól, hogy az étel energiává alakul át. Segíti az alapvető funkciók fenntartását, mint például a sejtek regenerálódása, a hormonegyensúly, a légzés vagy akár a vérkeringés. Elég sok tényező befolyásolja: a nemed, a korod, a magasságod, a testsúlyod és az étkezési szokásaid.

Minél gyorsabb az anyagcseréd, annál több energiád van, és annál hatékonyabb ...
2024-04-15 22:40:38
Savas reflux csökkentése
Brokkolival, zöldbabbal, uborkával, karfiollal és spárgával is csökkenthető a savas reflux

Azok, akik a savas reflux nevű betegségtől szenvednek, gyakran tapasztalnak meg kellemetlen tüneteket. Ilyenkor fájdalmas és égő érzés jelentkezhet a nyelőcsőben, a gyomorban, de még a mellkasban is. Ezek a tünetek akkor alakulnak ki, amikor a gyomorsav tartalma a nyelőcsőbe kerül,...
2024-04-05 22:43:37
Gyulladáscsökkentő étrend egyszerűen és hatékonyan
Az utóbbi évtizedekben nagyon megváltoztak az emberek étkezési szokásai. Sok és egyre több feldolgozott élelmiszer kerül a családok asztalára, amelyek viszont nagyon egészségtelenek. Akár gyulladást is okozhatnak az emberi szervezetben, amely aztán sokféle betegség kiindulópontja lehet. Ilyen például a szív- és érrendszeri betegség és a cukorbetegség.

Az étrenden való vá...
2024-04-02 23:04:06
Táplálékok a máj egészségének fenntartásáért
Az egyik legfontosabb szervünk a máj. Ennek a szervnek kiemelkedő szerepe van a méregtelenítésben, a szénhidrát-anyagcserében, a fehérjeszintézisben, az emésztésben, az epetermelésben és a hormonszekrécióban. Akármilyen májbetegségünk is van, az minden esetben akadályozza az anyagcsere-funkciókat, azonban vannak olyan táplálékok, melyek nagyon jól regenerálják a májat és védik ezt ...
2024-03-26 19:53:29
Allergiaszezon idején is ehetjük
Táplálékok, amelyekre allergiaszezon idején is számíthatunk

Az allergiásoknak nem kell bemutatni az allergia kellemetlen tüneteit. Az orrfolyás, a tüsszögés, a könnyező és kivörösödő szemek minden allergiás ember számára ismerős tünet lehet. Az allergia kialakulásáért az immunrendszer gyengesége tehető felelőssé, illetve a szervezetben kialakuló gyulladás, amely általába...
2024-03-12 22:10:15
Kollagénkiegészítők
A kollagénkiegészítők és a csontleves is fokozza a szervezet kollagéntermelését

A kollagén az egyik leggyakoribb fehérje a szervezetben, amely leginkább a hajban és a bőrben található. A megfelelő mennyiségű kollagén felelős azért, hogy a hajunk szép, egészséges, míg a bőrünk rugalmas maradjon.

Az életkor előrehaladtával azonban a szervezet természetes kollagé...
2024-03-08 21:35:27
Magas koleszterinszintre tippek
Tippek a magas koleszterinszint csökkentésére : olívaolaj, hüvelyesek, bogyós gyümölcsök és keresztesvirágú zöldségek

A magas koleszterinszint mindenképpen veszélyes, még ha sokan azt állítják, hogy ez nincs így. Amennyiben elkezdünk életmódot váltani, azt tapasztalhatjuk, hogy a koleszterinértékeink egyre inkább közelítenek az ideálishoz. Merthogy nem elegendő csak az é...
2024-03-06 23:36:18
Egészséges zöldségek és gyümölcsök

Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk

A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitamin...
2024-03-03 20:44:45
A máj ezeket a táplálékokat szereti
A máj azokat a táplálékokat kedveli elsősorban, amelyek a következő tápanyagokban bővelkednek: C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bírn...
2024-03-03 20:13:19
1 2 3 ..................225 226 ..........338 339 .........450 451 452 
Címkék: tavasz kedvencei, táplálékokat szereti, szezonális gyümölcsök, agyagcsere több, étel energiává, alapvető funkciók, sejtek regenerálódása, légzés vagy, étkezési szokásaid, savas reflux, tünetek akkor, gyomorsav tartalma, nyelőcsőbe kerül, utóbbi évtizedekben, emberek étkezési, családok asztalára, emberi szervezetben, étrenden való, egyik legfontosabb, szervnek kiemelkedő, minden esetben, allergia kellemetlen, allergia kialakulásáért, immunrendszer gyengesége, szervezetben kialakuló, egyik leggyakoribb, bőrben található, megfelelő mennyiségű, hajunk szép, bőrünk rugalmas, életkor előrehaladtával, szervezet természetes, magas koleszterinszint, napi étrend, egészség megőrzésében, betegségek elkerülésében, táplálékokat kedveli, következő tápanyagokban, tápanyagokat többek, következő táplálékok, táplálékok csökkentik, koleszterinszint, tulajdonságokkal, előrehaladtával, egészségtelenek, hormonegyensúly, keresztesvirágú, tapasztalhatjuk, kiindulópontja, epetermelésben, fenntartásáért, allergiaszezon,
© 2013 TVN.HU Kft.